Barszcz ukraiński
Tradycyjny barszcz na Ukrainie jest koniecznie przygotowywany na bazie bulionu mięsnego (wieprzowego lub wołowego). Dodaje się do niego buraki i kapustę. Powiem ci, jak ugotować prawdziwy barszcz ukraiński. Opis przygotowania: W niektórych regionach barszcz podawany jest nie tylko na obiad, ale przygotowywany jest również na święta, na przykład na wesele czy urodziny. Bulion barszczowy można przygotować z wyprzedzeniem. Możesz do tego ugotować pączki czosnkowe. Barszcz ozdobiony jest ziołami (pietruszką, koperkiem, zieloną cebulką), kwaśną śmietaną. Możesz zrobić bogaty barszcz czerwony lub pomarańczowy, jak wolisz. Danie podawane jest na gorąco. Przeznaczenie: Na obiad Główny składnik: Mięso / Warzywa / Wieprzowina / Buraki Danie: Zupy / Barszcz Składniki: Woda – 10 szklanek Wieprzowina – 0,9 kg Liść laurowy – 3 sztuki Ziarna pieprzu – 10 sztuk Marchewki – 2 sztuki (1 sztuka na bulion, 1 sztuka na barszcz) Cebula – 2 sztuki (1 sztuka na bulion, 1 sztuka na barszcz) Buraki – 2 sztuki Kapusta – 200 gram Ziemniaki – 400 gram Pietruszka korzeń – 40 gram Pasta pomidorowa – 2 łyżki. łyżki Ocet – 1 łyżka. łyżka Cukier – 1,5 łyżki stołowej. łyżki Olej roślinny – Do smaku Sól, pieprz – Do smaku Czosnek – 2 Goździki Zieloni – Do smaku Śmietana – Do smaku